Sunday, December 12, 2010

salam semua... alhamdulillah sepanjang cuti ni bertambah sihat, bertambah ilmu didada ( memasak, berkebun, memandu), yang paling x tahan bertambah berat di badan nie (yg nie xbleh nak control)...

ok enough with intro, actually this entry is a reply to my friends as she has tagged me in her blog.. thanks AINATUL ALIA ALIAS but really3 sorry for the late reply....
(p/s: sorry for grammatical error)
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person that tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you.
 1. suka membaca...klau kluar shopping, tempat yg paling heaven skali kedai buku.... wah heaven wohhh.... writer paling best HLOVATE, HILAL ASYRAF, DAMYA HANNA n etc.(hehe mostly novelist kan3)... tapi skrang minat membaca tu mcm dah kureng skit...
ingat lagi buku pertama yang minta mak&ayah beli ialah buku ALONG... my first book that i have....



2. tamak... memang tamak dengan ilmu... kalau buleh apa yang ada dalam buku tu suma  nak tau... nie especially waktu nak exam la... even buku tu tebal 5/6 inci pun  sanggup baca and  takkan tenang klau  tak baca before hari peperiksaan

3. suka belajar bahasa asing. english, arabic, mandarin, korean, hindi, japanese language etc...  pernah belajar arabic, mandarin, hindi and japanese sikit2 tapi malangnya sebab tak guna so sudah lupa... skrang my 3rd language is korean langguage..

4. pemalu... yes sangat pemalu...sampai kadang2 orang tafsir sbg seorang yang sombong... tah la... 

5.suka makan laksa...tp yang mak buat jaaaa... sbb dekat umah ada kuah kacang... maybe ramai orang yang tak pernah makan laksa dengan kuah kacang.. lagipun x pernah jumpa orang jual laksa dengan kuah kacang.. sebab tu suka makan laksa yang mak buat ja..

6. musuh ketat ulat, cacing n kaum kerabatnya... mmg fobia sgt... so jgn harap la aku nak letak gambaq cacing n ulat dlam blog nie...

7. selalu kalah dengan anak buah yang baru beberapa tahun especially bila main action game... blajar naik motosikal pun dari anak buah...haih...

8. x pandai nak buat lawak langsung...kdg2 kesian dekat org sekeliling yg boring dgn diri ini.. minta maaf.. diri ini tak dikurniakan bakat untuk menjadi seorang pelawak. maybe sebab nie aku tak ramai kawan kot...
9. coklat n black are my favorite colours....

10. teringin nak blajar main piano n gitar... lagi satu teringin nak blajar sign language...

11. susah nak mengingat nama orang... ni lah penyakit paling kronik...

12. suka tolong orang tapi tak suka minta tolong orang... bagi aku hutang duit boleh dibayar, hutang budi berat nak tanggung... sebab tu klau bleh aku akan cari jalan utk selesaikan sesuatu sndri, tp kalau tak mampu aku sebagai manusia perlukan pertolongan...

13. suka berangan... yes ni hobby aku akhir2 nie...

14. sensitive.. mudah terasa... nak kata manja, aku manja dgn famly je... tapi klau orang marah aku sgt mudah terasa... tp bila dah besar ni kn pandai2 jaga diri, walaupun kena marah klau bleh pikir banyak2 apa penyebab dia.. maybe mmg betul salah aku...


15. ramai yang tak tau aku ni cepat naik hangin...tp ikut tempat, masa dan keadaan kot...

16. suka jalan2 buang masa.. tapi tak suka melepak dekat kedai mamak berjam2...

17. semenjak duduk umah luar, suka naik bas ari2 gi clas sbb suka tengok ragam orang yang 1001 macam ni... lgpun dapat hilangkn penat bila tengok view luar...

18. cita2 dlu tringin nak jadi cikgu bahasa english tp sedar diri bahawa english aku nie tunggang langgang so terpaksa kuburkan cita2 tu...

19. suka buat keja last minute... even study pun slalu study last minute.. dah tak bleh ubah dah perangai ni...

20. tapi senang bangun pagii... hehe nie klau dekat umah sewa la.. kalau dekat umah ehem2.. hehe susah jgak nak bangun pg2 dengan angin bukit pg2....

21. suka SUPER JUNIOR n 2PM





22. suka tengok orang SENYUM......

23.masih kabur dengan masa depan... tapi teringin sekali melancong ke korea, jordan, australia, holland, egypt n etc

24. 1st love- pernah trsuka dekat seseorang tp nampaknya sekarang dia bersama dengan seseorang yg bleh membahagiakn dia so aku berdoa agar dia bahagia buat selama-lamanya..
love at 1st sight- masih mncari siapa geranganya kerana pernah bertegur sapa n jumpa beberapa kali tapi still tak tau siapakah sebenarnya si dia


25. for me ibu bapa adalah segalanya dan takkan terbalas segala jasa ibu bapa...

alhamdulillah done....

buat kawan2 jom la kongsi2

lisma


3 comments:

misz_eyla said...

hey.. sonok nye.. huhu

Myaby said...

hehe

1st love sy pon dgn org len. hihi
btw, folow u!

ina said...

myaby: tq follow... yeah 1st love hard to forget right...

Post a Comment