Thursday, February 25, 2010


datangMu disyukuri...
pemergianMu ditangisi....

Saturday, February 20, 2010


bayangkan sorang tu bisu n sorang lagi buta. tapi yg bisu suka dekat yg buta ni..
kecian kan.. dia nak bagi tau tp dia tak bleh cakap n yang buta ni pulak tak bleh nampak sign language yg si bisu nak wat..

kadang2 kita tak pikir ni suma tapi inilah realiti hidup... kadang2 kita pikir kenapa kita yg dapat kesusahan tu, tp tanpa kita sedar kita sedang diuji kesabaran dan keiman kita.. kita lupa dekat orang sekeliling yg mungkin lebih susah dari kita..

Friday, February 19, 2010

video

Wednesday, February 17, 2010


dalam satu cita tu, dia cakap kalau kita tengok jam at the dot 11:11 means someone ngah rindu.. haha.. just kepercayaan ja tu

tapi pernah jugak trtengok jam at 11:11, pastu berangan la, betul ka ada orang ngah rindu.. hahaha
perasan la sorang2 pastu hehehe

Monday, February 15, 2010


qong xi fa cai...

sapa cakap chinese new year hanya disambut oleh kaum cina ja.. we are one malaysia, together we share the joy and happiness.. tahun ni suma berkumpul dekat umah..wah.. makan besar gitu.. then my mother and her sibling(which means all my aunts) gather together.. bestnya.. seriously macam makan besar..

not just that, we take this opportunity to go holiday(holiday ke?) adalah jalan2 sehari suntuk.. pergi pantai (tanjung dawai je hehe..) whatever the time we spend together is the most precious time in my life..

Friday, February 5, 2010


practice make perfect.. of course everybody are familiar with this right..and if u want to give a 3 minutes speech in front at least u need 8 hours practicing.. why??.. dont believe it.. it is true my friends..

actually, i had gone through many situations that i needs to perform it in front of the others.. grrr.. of course i always shaking in front.. why.. nervous maybe.. or i always loss my word in the middle of speech..

what should i do.. i dont know.. always blaming myself for everything.. until sometimes i feel that im not fair to myself..

help me.......

Thursday, February 4, 2010


um.. dunia ni kalau tak da kawan memang sunyi kan..
yala, takkan la nak pi shopping sorang2, makan sorang2, belajar sorang2...aih takut nanti tak jadi orang pulak kalau semua buat sorang2.. tapi nak cari kawan yang sejati bukan senang.. klau kawan tak dinafikan memang boleh cari tapi kalau kawan sejati ni susah ckit.. yala manusia banyak kerenahnya.. ada yang jujur, terlebih jujur, tak jujur n yang tak tau jujur pun ada.. klau skali dah pernah rasa pedih kena tikam blakang tau la macam mana..

tapi kadang2 kita tak sedar insan yang benar2 boleh dijadikan kawan sejati ada bersama kita.. tapi malangnya kita tak hargai persahabatan yang dah terjalin.. rugi2.. waktu happy semua ketawa sama2 tapi bila ada perselisihan yang kita nampak suma benda yg salah saja..

so, hargailah kawan2 yang ada disekeliling kita..