Sunday, November 13, 2011

video

Monday, October 10, 2011

Assalamualaikum salam sejahtera, salam satu Malaysia...

Penatttt, arinie buat keja yg x prnah buat sebelum nie.. exercise waktu office hour... hehe arinie just kena pergi ssm n print latest audit report for 3 company.. huhuhu... biasa la kan.. keje paling senang...

Tapi nak dijadikan cerita, aku tak pernah menjejakkan kaki dekat ssm tu.. dari office naik start lrt turun dekat masjed jamek then tukar putra lrt to kl sentral... disebabkan aku x prnah pergi so lost(merayau-rayau) la sekejap before nampak board yang terpampang nama ssm besar gedabak tu...

okaylah... dah sampai nak wat apa??... tanya la akak yang ada dekat ssm tu... okay first kena bayar pastu cari company number then baru bleh print, okay senang ar tu.. but then kn cari no company tu dlu.. 1st company ada, fine... 2nd and 3rd company yg aku kena cari berhad, tp yg ada dalam ssm list only sdn bhd so nak kena print ke tak nie??? yg aku tau berhad n sdn bhd mmg lain... so call la balik office tp malangnya skrang time rehat so msti la diaorg gi makan... huhu disebabkan xtau nak decide apa so merayau la dulu dekat sooka central... nak makan??? huh macam mahal ja...so jalan2 la dulu... then suddenly jumpa my previous housemate@classmate@unimate... 


okay kul 2 call office, emmm so nama company yang xada xpayah print nanti tanya manager balik... okla so 1 company ja la kan.. tapi macam mana dua company lagi yg ada tp sdn bhd bukan berhad, klau aku print 1 page RM 1, at least setiap company ada 50 to 60 pages..hurmm klau nanti balik office xnak yang sdn bhd tu, burn ar duit aku print saja.. so decide la xyah print... okay after decide naik la tingkat 17 but at first server down, dengan penuh kesabaran aku tunggu jugak nak print... okay done kejap je pun x sampai 10 minit..

dengan hati yang bangga, riang dan gumbira aku balik la office, sama macam mai tadi, naik putra lrt then exchange start lrt... hehe sampai2 jumpa manager, explain la dekat dia..bla..blaa..blaa... dia cakap okay gi claim duit.. pastu secretary panggil skali lagi, intan, manager nak dua company tu arini gak, awak print yang sdn bhd tu...d$#*mmmmm, shuvittttt.... xpa2 ni ujian... so kali nie dengan harapan yang menggunung dan dengan penuh confidentnya aku turun bawah naek teksi, so x kesah la teksi tu turunkan dekat mana sbb procedure dia aku dah tau macam mana nak buat.....

okay sampai sana trus naik tingkat 17, buttt......d@#$mmmmm, system tutup kul 4.00pm and aku sampai waktu tu 4.05-4.10 xsure...dalam surat tu cakap kul 5.15.... makkkkkk...serious tension habis-habisan....call balik secretary..."alahai, xpe saya cakap dengan manager pagi esok awak terus gi sana" yes thats her answer... ahhhhh... okay this time aku nak gi makan... McD spicy chicken McDeluxe satu untuk menyejukkan hati yang tengah panas.... 

the end


Thursday, September 22, 2011




U-KISS-TAKE ME AWAY


sumjukimyeo nan ureosseo nae modeun geoteun, da byeorang kkeut
weotaeroweosseo

(o o o) biga oneun sesangeul
Usanhana eobsi geoleowasseo
Neoui nunbit, geu bitmaneul ddaraseo

somebody take me away
somebody take me away
somebody take me away
somebody take me away
cuz I can’t take this pain

it feels. it feels so right
Yodongchineun simjangi nal ireukyeo seweojugo

(o o o) eodumbbunin sesangeul
Geujeo geobdo obsi dalryeowasseo
Neoui nunbit, geubitmaneul ddaraseo

somebody take me away
somebody take me away
somebody take me away
somebody take me away
cuz I can’t take this pain

Sesangi deungeul dolryeo nal moreun chae handedo (o o o o)
Ijeneun duryeobjianha, nae gyeoten niga isseo
I I I know exactly what you'd say

somebody take me away
somebody take me away
somebody take me away
somebody take me away
cuz I can’t take this pain
translate:
silently cried-
Everything I had reached the end of the cliff- It was dangerous

In a world that is raining,
I walked without an umbrella
Just following your eyes, those eyes

* Somebody take me away somebody take me away
Somebody take me away somebody take me away
Cuz I can’t take this pain

It feels, It feels so right
My shaking heart is raising me up

In a world filled with darkness,
I ran without any fear
Just following your eyes, those eyes

* repeat

Even if the world turns its back on me and disowns me
Now I am not afraid- because you're by my side
I I I know exactly what you'd say

Saturday, August 6, 2011

STRESS                        STRESS                 STRESS           STRESS              STRESS                   STRESS

Assalamualaikum.... 
sTReSs???????
oppsss..chop..chop..chopp....
sebelum tu tak trlambat kot klau nak ucap selamat berpuasa untuk semua yang berpuasa-sapa yang x posa xmau ucap selamat haha

!!!!!!!sTReSs???????
yeah skrang ngah praktikal, baru nak kenal dunia kerja
kejar due date
kena marah
overtime (yeah sampai kul 10 pun prnah- trmasuk la keja weekend)
hohoho

tapi semalam ngah skodeng2 facebook 
tiba2 di'tag' oleh sepupu, video my oppa-SUJU
MR.SIMPLE
(maaf la klau ada anti fan dkat sini haha)

tp bukan nak cakap pasal my oppa, nak cakap pasal lirik lagu baru diaorang
not about love, cinta buta, cinta monyet, cinta gila, cinta muka buku (ehhhh)
but then it is about life
betul2 bagi semangat balik
sbb lately btol2 down....down...downnnnn

nie translate lirik lagu
enjoy

 MR SIMPLE-SUPER JUNIOR

Because i naughty naughty Hey i'm Mr Simple
Because i naughty naughty

I can't just get angry when the world doesn't go my way
There's no need for that
Stop worrying for nothing, let's not cling to little issues too much
It's not good for the health

Grades can get good or get bad, so what?
Results can go up or fall down, it's something that happens
Anyway it's okay, its good to take some rest
Because everything has a ti ti ti time

If you're a man meet your friends
Shake it off over a glass of a*c*h*l (Alright!)Alright
If you're a woman meet your friends
Chat and blow it off (Alright)Alright

Look MR.Simple Simple, you are cool the way you are..2x
Look MS.Simple Simple, you are pretty the way you are..2x

Let's go let's go, hurry let's go, when we get blocked let's go back
If you are so anxious to death, let's hang out for today
Anyway if I run endlessly in this rough world i get tired
Wait, save it off, because your day will come soon

Blow you're mind
Go MR Simple
Blow you're mind
The time has come, don't be afraid

Blow you're mind
Go MR Simple
Blow you're mind
The time has come, we're ready

We live in a world that doesn't have just one or two troubling issues
Even kids know that
What's so hard? We can eat well, sleep well and then do well
We can do that

If you're angry meet your friends
Gossip and relax (Alright)Alright
If you're suffering sing a song
Raise your voice and blow it off (Alright)Alright

What's so complicated about freedom?
Just get it, get it
The fun of trivial distractions dung dung dung kung kung kung
Do you want to feel that you're alive?
Just grab it, grab it
The story of my exciting dreams dung dung dung kung kung kung

Don't worry now, good days will come to you
Leave behind all the serious talk
Smile brightly today
Your bright smile makes everyone happy

Monday, June 20, 2011

...assalamualaikum...


nie antara pengalaman wat practical sem nie...

the day before practical
'esok agak2 nak wat apa? dia nak tanya pasal audit ka? pasal akaun ka? pasal tax ka? nak kn study ka? nak kn pakai baju apa huh? kasut apa? nak kena bawak apa?'

1st day
'briefing-wowwww, mcm ni ka kn wat audit-tp muka blurrrr lagi...'

1st week
'bahagianya wat praktikal... gi keja kul 8.15.. balik tepat 5.30 ptg...
bestnya keja... xdak assignment mcm dekat u'

2nd week
'start gi keja kul 8.30 tepat haha... makin banyak keja'
'gi tempat client-jauuuhhhhnyaaaa-jammmmmmm'
'balik mula2 kul 5.30 tepat, then 6, then 6.30, pastuu 7.00 pastuuuuuuu 8.00'

hehe.. tp yg menariknya lg banyak kita blaja, lg banyak new info n ilmu yg kita dapat kan3...




Monday, June 13, 2011

.....안녕하세요.....

이름은 인탄입니다
오늘은 생일입니다
...ᄏᄏᄏᄏᄏᄏ...

...21.21.21.21.21.21.21...


...21.21.21.21.21.21.21...

Assalamualaikum semua... apa khabar?? :D 
Alhamdulillah dah dua minggu start praktikal, so far ok la, senior sangat baik, selalu bantu mana2 yang tak tau....
(xxx: weh intan, apa yang ang merapu dkt atas tu)
(intan: hehe.. just rindu nak cakap korea balik.. so klau google that words you should find it lor hehehe...)

Arini 1st time wat the real audit dekat client place, woooow(means: wow new thing; wow seronoknya; wow susahnya; wow banyaknya)... hihihi

Yeah... rindu dekat family( mak, ayah, kak na, kak da, kak ella, abang, man, bang ngah, bang lang, mchat n qilah) my family lorrr.....

rindu dekat my frendz( mags7:along, angah, alang, andak, achik, adik; kawan2 skfbt, smj, beseri, uitm )
....arrrrr nomu bogoshipda....

...21.21.21.21.21.21.21...

Sunday, May 22, 2011

assalamualaikum... ahlan wasahlan, annyeong, nihow, kabare???
emmmmm....huhhhhhhh( jigem nomu apayo)....
hai everybody (to special people that reading this post right now.. ada ka??)
yarrr tomorrow gonna have an operation at 10.00 am.... 
and right now its already 50:50
either to go there or disappear for the whole day hehe..(tengok pirate of Caribbean pun syok jugak wuahaha) but then i need to bear all the pain that killing myself....
should i went there????(hummm)
or should i went to cinema???(kihkihkih)
or maybe to shopping complex???(wohoho)
or tido je dkat umah( dgan alasan sakit perut ngeh3)
but already made an appointment with the doctor... huhhhh...

is this my first operation?? emmm no, 2nd time i think... yeah... when i was young i had an operation under my chin and got stitches of course...
and this will be my 2nd operation... wohoooo scary enough huhhh....
maybe it will take one hour as the doctor said...
what gonna happen..
just wait n see.....

ohhh btw what operation is it?
just have a look at the link below
(warning: only for those who are brave enough bcoz me myself just can watch only for 15 second...restricted to children under 10 (hahaha..xde kn mngene pun), pregnant woman and person who have serious illness like heart attack.....kihkihkih)

link video

okayyy
assalamualaikum... annnyeong

Sunday, March 27, 2011

assalamualaikum

skrang kerja bertimbun
assignment menggunung
test tiap2 hari(hiperbola abis hahaha)

so kesimpulannya,
rindunya nak balik umah


Monday, March 21, 2011

assalamualaikum and salam satu malaysia.... hello everyone.. annyeong haseyo, nihow, genki desu, khabaree.....

yesterday me and my friends just went to Putrajaya Hot Air Balloon Fiesta... what can i say... superb, the best, fantastic, bombastic...hahaha... it such a great experience in my life... i don't want to mumbling and grumbling here... just lets have a look with what I've got.... 

morning session
....................................................................................................................................................

Tuesday, March 1, 2011

assalamualaikum.....

smileeeeeeeeeeee =)
yeah tengok tajuk entry pun dah tau kan....... hahahaha
26 February 2011 konsert hari kedua Maher Zain, masyaAllah memang best la.....
tiket sold out Alhamdullilah...

 big poster from digi... maher zain live in concert

stadium shah alam kembar stadium melawati..hehe...

nie dia redemption counter... alah x nampak la akak2 n abg2 yg keja dlam tu.. hehe btw tq dekat suma yg involved dlm concert nie... penting nie xde tiket x bleh masuk kot....

Saturday, February 19, 2011

assalamualaikum...

......MAK SELAMAT HARI LAHIR....엄마 생일 축하합니다..사랑해요...

.....yeah arini 19/2 hari yang istimewa buat orang yang palinggggggggg aku sayangggggggg.....

(mak yang dok kat tengah... sebelah mak lang n mak ngah)

......MAK SELAMAT HARI LAHIR....엄마 생일 축하합니다..사랑해요...

sayang makkkkkkkkk...
mak yang mengandungkan adik selama 9 bulan,
mak yang melahirkan adik ke dunia nie,
mak selalu menjaga segala keperluan adik, 
mak yang selalu memihak di pihak adik walaupun adik yang bersalah,

......MAK SELAMAT HARI LAHIR....엄마 생일 축하합니다..사랑해요...

sayangggg makkkkkkkkkk...
adik sayang mak,
walaupun adik tak pernah ungkap, 
 adik bertuah ada mak
walaupun adik tak pernah cakap,
 
......MAK SELAMAT HARI LAHIR....엄마 생일 축하합니다..사랑해요...

adik minta maaf dengan dosa-dosa adik pada mak,
adik minta maaf kalau adik ada terguris hati mak,
adik minta maaf kalau adik pernah menyusahkan mak,
adik minta maaf kerana adik tak jadi seorang DOKTOR seperti mak dan ayah impikan,

......MAK SELAMAT HARI LAHIR....엄마 생일 축하합니다..사랑해요...

selamat hari lahir mak,
semoga mak bahagia selalu,
adik saaaayaaaaannnnnggggg makkkkkkkkkkkkkkkk.

......MAK SELAMAT HARI LAHIR....엄마 생일 축하합니다..사랑해요...

Thursday, February 10, 2011

assalamualaikum... salam sejahtera salam satu malaysia..
this entry special dedicated to my only truly loves one.......

 'eh ensemnya budak tu... trpaku iyah sbntar'

 'ensemnya abang nie, iyah nak ngoratlah'

 'emmmm nyummmy... semua nie iyah yang pnya tau. abg ensem tadi blanja iyah'

Monday, January 24, 2011

assalamualaikum....

alhamdulillah masih diberi nikmat dapat menghirup udara di dunia ni lagi (walaupun udara sekarang dah tak sesegar udara dulu)...alhamdulillah diberi kesempatan untuk mengupdate blog yg 'ada ka org nak baca nie' haha...alhamdulillah dah nak masuk 4 minggu dah start kuliah, dan alhamdulillah so far so good...

...actually tak dak idea nak tulis apa....
skrang ngah blurrr, otak tepu, xdak mood...
okaylah biar gambar yg bercerita 

 my anak buah.... miss her....


 synergymag7: new blog adik beradik tak seibu tak sebapa hehe
http://synergymag7.blogspot.com/


 nie ambik brkat knduri umah mak ngah...


 hehe ni kluar makan ngan housemate...

enjoy....
(by the way credit to my abg buatkan this lovely background)





Tuesday, January 18, 2011

salam semua... apa khabar? nihow? annyeong?
wah tup..tap..tup..tap.. dah nak abis cuti ni kan...hemm..

cuti nie sempat tengok2 rak buku yang berhabuk gila tuuu... 1cm jugak la habuk tu...belek punya belek jumpa my favorite collection... HLOVATE...and then again kena hlovate syndrome lagiiiiiiiii....

HATE+LOVE=HLOVATE

 
nak jadi budak nakal
yeah macam addin, ju'a, trisy, ed sassin, ao, ben, ked, along serbia, abg syah, mags 7 n etc hidup yang penuh warna warni... full of laugh and love.... sapa xnak ada sahabat yang macam dalam novel tu kan... susah nak cari di dunia yang nyata... pikir2 balik ruginya dulu waktu dekat kolej tak live a full life happy go lucky tak ingat habis macam tu....tapi ingat2 balik ada la jugak dua tiga perkara yang langgar law maktab hehhe shisshhhhh diam jangan bongkar rahsia....