Wednesday, May 26, 2010


"anak bongsu(remaja) vs dewasa = personality problem

1) slalu ikut apa orang suruh vs slalu decide apa yg perlu wat = xtau nak wat apa

ni lah problem aku.. bila jd anak bongsu at least ada kak n abg yg guide tuk wat itu ini.. tapi bila dah besaq ni takkan nak depend dekat family lg kot.. nak brdiri atas kaki sndri ni yg susah ni.. dlu family yg decide but now semua kn decide sndri la..

2) buat ikut suka hati vs buat kn pikir abis2 = wat based on majority

yeah ni lagi satu hal.. klau dah anak bongsu ni lbih krang la wat pa2 pun ikut suka hati sesedap rasa ja.. tp bla dah besar ni kena la pikiq pasal orang lain gak.. orang keliling yg judge kita.. person being affected and can affected by our decision.. so last2 wat ja based on apa yg orang lain wat.. sbb tu la kadang nak decide something tu susah sgt even nak pilih baju utk sesuatu occasion pun susah... nilah yg menyebabkn kt more dependent dkt org..

3) makan vs masak = kebulur nak makan baru la nak masak

haila ni lagi satu problem.. reject dek mak mertua awai2 lagi.. ya la aku ada sis sampai 3 org so dari dulu aku just tukang makan ja.. n my mom pulak the best chef ever so x yah la pikiq pasai masak2 ni.. but now since kn dok umah sewa tau je la.. tu pun malas gla nak masak.. kebulur sangat baru la nak masuk dapur.. haila apa pnya perangai la ni...


2 comments:

Wan Perlis said...

anak tgh slalu menjadi mangsa
ahaha

ina said...

yeka.... aku slalu terpikiq bestnya kalau ada adik

Post a Comment